Νυχτολόγιο

Άλλη μια μέρα που ξύπνησα αξημέρωτα, εκεί κατά τις τέσσερις. Δεν μπορώ να πω ότι κοιμήθηκα λίγο, γιατί κοιμάμαι από τις έντεκα περίπου (άρα γύρω στις πέντε ώρες), αλλά ούτε και ικανοποιητικά. Δυο ωρίτσες ακόμη δεν θα ήταν καθόλου άσχημα. Υποφέρω τελευταία από αϋπνίες. Και όχι μόνο τελευταία, είναι ένα πρόβλημα που επανέρχεται περιοδικά και με εμποδίζει από το να συμβαδίζω με τους «κανονικούς». Δεν ήμουν όμως ποτέ κανονική έτσι κι αλλιώς.

Παρηγοριέμαι σκεπτόμενη ότι θέλω να ξυπνάω 5.30 με την ανατολή του ήλιου όπως ο Χέμινγουέϊ, για να έχω μέσα στην ησυχία χώρο και χρόνο να γράφω. Ωραίο και ρομαντικό, αλλά δεν μπορώ να ζήσω από τη συγγραφή (ούτε ξέρω αν θα το ήθελα) και είναι δύσκολο να είμαι εντάξει στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις που δεν ξεκινάνε πριν τις 10 πμ. Την ώρα που αρχίζουν τα mail και οι συνεννοήσεις, είναι για μένα ώρα να ξαπλώσω για λίγο και να ξεκουραστώ, τουλάχιστον αν δεν πιω, όπως προσπαθώ, πάνω από τρεις καφέδες τη μέρα.

Οπότε ιδανικά θα έπρεπε να ξυπνάω κατά τις έξι, να είμαι μάχιμη μέχρι το μεσημέρι, μετά να κάνω ένα διάλειμμα μετά το φαγητό και να είμαι πάλι στις επάλξεις το απόγευμα μετά τον απογευματινό μου καφέ, τον οποίο πίνω επίσης κατά τις έξι το απόγευμα.

Αλλά τώρα με τη συσσωρευμένη αϋπνία, ο απογευματινός καφές με κρατάει για λίγο και νυστάζω νωρίς. Κοιμάμαι νωρίς, και ξυπνάω αξημέρωτα.

Ίσως ο covid 19 έχει παίξει το ρόλο του σ’ αυτήν την απορρύθμιση. Συνειδητά δεν ανησυχώ μήπως αρρωστήσω ή πεθάνω, εγώ ή κάποιος δικός μου, αλλά βλέπω σχετικά όνειρα, άρα μάλλον κάτι υπάρχει εκεί κάτω από την επιφάνεια που δεν μπορώ να το ερμηνεύσω.

Δεν ξέρω αν χρειαζόταν αυτό το post ή αν αφορά κανέναν άλλο. Άλλωστε προς το παρόν παίζω λιγάκι με το blog μου, χρόνια είχα ν’ ασχοληθώ και προσπαθώ να το μάθω. Το βλέπω όμως σαν μήνυμα σ΄ένα μπουκάλι, που αν είμαι τυχερή, θα ξεβραστεί στις όχθες κάποιου άλλου ξενύχτη, και θα νιώσουμε κι οι δυο λιγότερο μόνοι, ίσως αρχίσουμε και να μιλάμε.

Ξενύχτηδες όλου του κόσμου ενωθείτε. Ας ενώσουμε τις αντι-κανονικότητές μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s