Ιδιωτικό Συμφωνητικό Δανείου

(αυτό το ιδιωτικό συμφωνητικό είχα συντάξει λίγο σοβαρά και λίγο για πλάκα, όταν μια θεία μου με ξελάσπωσε οικονομικά σε μια δύσκολη στιγμή. Αν εξαιρέσεις ονόματα και διευθύνσεις που δεν αναφέρονται, κατά τα άλλα το παραθέτω αυτολεξεί όπως γράφτηκε το 1997. Συνάδελφοι, Υπόδειγμα!!)

Στα Χανιά σήμερα 10.07.1997 οι κάτωθι συμβαλλόμενες, αφενός η (…) του (…), (επάγγελμα), κάτοικος (…), οδός (…) αριθ. (…) και αφετέρου η Ευαγγελία Μυλωνάκη του Κων/νου, Ασκούμενη Δικηγόρος, κάτοικος (…), οδός (…), αριθ. (…), συμφώνησαν μεταξύ τους τα ακόλουθα:

Η πρώτη των συμβαλλομένων (ονοματεπώνυμο) (στο εξής καλούμενη η δανείστρια) υπόσχεται να δανείσει στην δεύτερη των συμβαλλομένων (στο εξής καλούμενη η δανειολήπτρια) το ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων δραχμών (500.000) με σκοπό την άρση της μόνιμης προς το παρόν, αλλά προσωρινής σε σχέση με το μέλλον, οικονομικής αδυναμίας της δανειολήπτριας.

Η μεταβίβαση του δανείσματος από τη δανείστρια στη δανειολήπτρια θα γίνει με κατάθεση του ως άνω ποσού στον Τραπεζικό Λογαριασμό Ταμιευτηρίου που διατηρεί η δανειολήπτρια (τρομάρα της) στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. υπ’αριθ. (…).

Η απόδοση των χρημάτων θα γίνει σε δέκα (10) ισόποσες δόσεις των 50.000 δρχ (10 Χ 50=500.000) (ας τονιστεί εδώ η υπομονή της δανείστριας), τις πρώτες πέντε (5) μέρες από τη συμπλήρωση διμήνου από την καταβολή της προηγούμενης δόσης, με σκοπό να έχει αποδοθεί ολόκληρο το ποσό, μέσα σε είκοσι (20) μήνες από την έναρξη του χρόνου απόδοσης του δανείσματος.

Έναρξη του χρόνου αποδόσεως του ως άνω ποσού ορίζεται το πρώτο πενθήμερο μετά τη συμπλήρωση πέντε (5) μηνών, από τότε που η δανειολήπτρια θα εργαστεί με τρόπο μόνιμο και σταθερό, σε εργασία για την οποία θα αμείβεται με αμοιβή ίση ή ανώτερη με τον ισχύοντα τότε νόμιμο μισθό υπαλλήλου γραφείου.

Η απόδοση του δανείου μπορεί ν’ αρχίσει και σε προγενέστερο χρόνο μετά από καταγγελία της δανειολήπτριας, αν στην άρση της οικονομικής αδυναμίας της συμβάλλουν τυχαία ή άλλα γεγονότα (πχ κερδίσει το πρωτοχρονιάτικο λαχείο ή άλλο τυχηρό παίγνιο, κληρονομήσει έναν άγνωστο θείο από την Αμερική, για την ύπαρξη του οποίου δεν υπάρχουν για την ώρα ενδείξεις, αλλά τι είναι ο άνθρωπος χωρίς μια ελπίδα στο μάταιο τούτο κόσμο κλπ.) ή μετά από καταγγελία της δανείστριας αν χάσει την υπομονή της, ή περιέλθει στο μεταξύ η ίδια σε οικονομική αδυναμία, εξαιτίας των διάφορων δανείων που δίνει σε όποιο δικό της άνθρωπο της το ζητήσει, ή και χωρίς (να της το ζητήσει).

Η δανειολήπτρια αποδέχεται την υπόσχεση της δανείστριας με μεγάλη ευγνωμοσύνη για τη στήριξη που της δόθηκε (υλική και ηθική) από τη δανείστρια, σε μια ώρα δύσκολη, στην οποία κανείς άλλος δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να της σταθεί και υπόσχεται με τη σειρά της, το ποσό του δανείσματος να πιάσει τόπο και να μη χρησιμοποιηθεί για σκοπούς παράνομους ή ανήθικους ή επικίνδυνους (τέτοιος θεωρείται η αγορά μηχανακίου για την οποία η δανειολήπτρια υπόσχεται να μη χρησιμοποιήσει ούτε δεκαρούλα από τα χρήματα της δανείστριας, ούτε δηλαδή για την αγορά του μπρελόκ των κλειδιών του).

Τέλος, οι συμβαλλόμενες συμφωνούν ότι παρά το ενίοτε παιγνιώδες ύφος αυτού του συμφωνητικού, αυτό είναι καθόλα έγκυρο, και παρέχει στη δανείστρια όχι μόνο αγώγιμη αξίωση αλλά και δικαίωμα να τραβήξει δυο (τουλάχιστον) σφαλιάρες στη δανειολήπτρια, χωρίς αυτό να αποτελεί προσβολή της προσωπικότητας της, αν η τελευταία σφυρίζει αδιάφορα και επικαλεστεί αμνησία, ειδικά για τους όρους του παρόντος που αναφέρονται στην απόδοση του δανείσματος, κάτι που όμως δεν θα συμβεί (εννοείται εκτός αν πάθει όντως αμνησία λόγω χτυπήματος ή βανδαλισμού σε βάρος της – χτύπα ξύλο).

Το παρόν αποτελείται από δύο (2) φύλλα και συντάχθηκε σε δύο (2) αντίτυπα, ένα εκ των οποίων παρέλαβε έκαστη των συμβαλλομένων και αποτελεί πλήρη απόδειξη όσων αναφέρονται σ’ αυτό.

(τόπος), 10.07.1997

Η δανείστρια Η δανειολήπτρια

(ονοματεπώνυμο) Ευαγγελία Μυλωνάκη

(ακολουθούν υπογραφές)

Υ.Γ. Τι βρίσκει κανείς όταν τακτοποιεί τα συρτάρια του..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s